Basa Jawa (Ngoko) / (Ngoko-)Javan(es)ische Sprache:Kaca1)  sabanjuré38)  (106) merupakan36) 39)  bagéan13)  saka10)  disertasi14)  tondho kawitan. Judhul tesis2)  punika3) :

PANLITÈN4)  ING8) 

RÈAKSI5)  SAKA10)  ASAM DEHIDROASKORBAT LAN ASAM DIKETO-GULONAT

KANTHI BANTUAN SAKA10)  KOMPUTER-DITULUNG7)  SPEKTROSKOPI INFRAABANG (IA / IR)

(Basa Jerman)

ngajokaken dening Detlef Pagel (lair6)  ing Hermannstein (Kreis Wetzlar), Jerman)

Gießen (Giessen) 1992

Kaca1)  iki17)  diketik15)  lan (iki) dijarwakake dening lan (iki) sijine menyang Waring Wera Wanua (world wide web) karo16)  murah hati ijin saka10)  penulis © 2014
... unfertiger Entwurf; unready draft; draft ora siap; ...
Alle rot- und grünfarbenen Wörter sind ungeprüft
All red and green colored words are unproofed
106

5 Ringkesan12) 

Dina iki17)  disertasi14) , uga9)  oksidasi lan pengurangan35)  saka10)  sistem redoks saka10)  asam askorbat lan asam dehidroaskorbat kaya9)  hidrolisis dhasar11)  saka10)  asam dehidroaskorbat (DHA) kanggo asam diketogulonat (DKG) wis dianalisis. Kanthi bantuan saka10)  parameter pita sing ditemtokake, spektrum-spektrum standar lan kalibrasi saka10)  pangukuran-pangukuran infraabang ing substansi-substansi18) , kang ngandung klompok24)  roncèn22)  H–O lan C=O, metodologi kanggo mirsani reaksi karo spektroskopi infraabang uga20)  interpretasi wis ngalami akèh owah penting ndhukung.

Ing konteks iki, masalah-masalah saka10)  tautomerisme berketo-enol ing asetilaseton37)  lan asam (iso-)askorbat wis sinau. Saliyane iku dadi metu, sing nilai-nilai akar kuadrat23)  saka10)  koefisien kepunahan integral saka10)  mode-mode getaran mulet O=C, kang (punika) sebanding21)  kanggo owah-owahan saka10)  momen dipol, mawarni-warni piyambak relatif liwat substitusi saka10)  klompok24)  iketan22)  tanggi. Kedadean saka10)  hidrasi saka10)  klompok-klompok24)  keto wis bisa kanggo nguber dening spektroskopi infraabang ing sebuah molekul prasaja ("butanal"). Karo asam dehidroaskorbat ing solusi, interpretasi adalah isih ambigu amarga saka10)  sawetara25)  efek saka10)  pangaruh silih26) . Nanging, saka10)  wilayah27)  saka10)  getaran28)  kang ngluwihi29)  H–O lan O=C, beda-beda jelas wis diproduksi antara bis-DHA wangun kristal lan DHA wangun pacaian. Tidak ambigu (, kang) deuterasi saka10)  klompok-klompok24)  HO wis kasil kanggo bis-DHA. Koherensi-koherensi fungsi saka10)  suhu lan pH karo energi aktivasi (saka10) ) 79,3 kJ / mol wis ditemtokake kanggo proses saka10)  saponifikasi DHA. Kanthi bantuan saka10)  ngolah data éléktronik (NDE), nganti telung spektrum infraabang standar, yaiku3)  saka10)  DHA, saka10)  DKG, lan saka10)  siji liyane zat30)  kaya(ta)31)  redukton, wis32)  bisa kanggo bisa dipisahake saka10)  solusi D2O. Nilai iki pKa saka10)  produk nggawe sabun33)  (DKG), kang diselidiki dening pH-titrasi lan (dening) spektroskopi infraabang, cocog karo nilai-nilai pKa, kang dikenal saka10)  asam oksokarboksilat (/ asam oksokarbonat). Evolusi CO2 ing spektrum saka10)  pelet-pelet bisa ditlusuri manèh ing DKG, sing ora dekarboksilasi. Nanging, DKG (kang) isih cukup stabil ing konsentrasi-konsentrasi dhuwur ing solusi pada suhu 37°C. Réaksi-réaksi iku dékomposisi DKG wis kabiji kualitatif, kiro-kiro saka10)  solusi-solusi stok saka10)  DKG, uga ing jangkoan pH netral lan alkalin, kajaba dening spektroskopi infraabang, isih oleh spektrofotometri karo fluoresensi lan uga karo spektroskopi résonansi paramagnetik éléktron (RPE / EPR). Substansi ruby-abang, (kang) berkembang karo nilai pH dhuwur saka10)  loro, DHA lan DKG, (kang) ora stabil marang pangaruh-pangaruh saka10)  udhara, bisa magepokan karo proses-proses radikal bebas. Siji sinyal EPR sing (wis) ditemokake34) , nuduhake radikal R–O.

Iku masalah, kang réduksi35)  lan oksidasi wis kena pengaruh instabilitas saka10)  DHA lan DKG. Mulane, konsentrasi-konsentrasi ekimolar saka10)  NADH nyuda mung ora lengkap DHA iku ing sawetara pH fisiologis amarga tambahan saponifikasi (saka10) ) DHA. Sama bener karo réduksi-réduksi35)  dening zat-zat, kang ngandhut klompok H–S, kanggo wis ketemu reaksi orde nyoto, sama dening saponifikasi (saka10) ) DHA. Nanging, satu negara penengah, sing tindakake reaksi réduksi35)  nyata saka10)  DHA, wis mbuktekaken IA-spektroskopis dening reaksi karo klompok H–S. Beda-beda jelas IA-spektroskopis wis ditemokaké ing reaksi-reaksi oksidasi antara turunan-turunan sing ora bisa utawa bisa saka10)  siklisasi C(6)–O–C(3).
Nota:
Catatan:
Sinonim-sinonim ing basa Jawa:
Synonyme in javanischer Sprache:
 1)  kaca
situs
 2)  judhul kanggo tesis
judhul tesis
 3)  arupa
inggih puniko
punika
yaiku
yakuwi
 4)  diselidiki [Sg.]
diselidiki-diselidiki [Pl.]
panlitèn [Sg.]
panlitèn-panlitèn [Pl.]
panlitén [Sg.]
panlitén-panlitén [Pl.]
panliti [Sg.]
panliti-panliti [Pl.]
panelitèn [Sg.]
panelitèn-panelitèn [Pl.]
pangkajian [Sg.]
pangkajian-pangkajian [Pl.]
risèt [Sg.]
risèt-risèt [Pl.]
 5)  reaksi [Sg.]
reaksi-reaksi [Pl.]
réaksi [Sg.]
réaksi-réaksi [Pl.]
rèaksi [Sg.]
rèaksi-rèaksi [Pl.]
 6)  lair
lahir
 7)  komputer-ditulung
komputer-dibantu
 8)  ing
pada
 9)  uga ... kaya ...
serta ... minangka ...
 10)  dari
saka
tina
ti
 11)  dhasar
dasar
 12)  ringkasan
ringkesan
singgetan
kasimpulan
 13)  bagéan
bagian
bagéyan
bageyan
sebahagian
 14)  disertasi
desertasi
tesis doktor
tesis doktoratipun
karangan dowo
 15)  ditaip
diketik
 16)  karo
kalayan
sareng
 17)  iki
ik
ikih
 18)  substansi-substansi
zat-zat
inti-inti
 19)  misrani
niténan
 20)  ... serta ...
... uga ...
uga ... minangka ...
 21)  sebanding
ceceg
 22)  iketan
jaminan
roncèn
 23)  kuadrat
persegi
 24)  klompok
grup
 25)  sawetara
macem
pirang-pirang
sapérangan
 26)  silih
resiprokal
 27)  wilayah
wewengkon
daérah
 28)  geter
getaran
 29)  kang ngluwihi
ambanipun
mulet
 30)  zat
bahan kimia
substansi
 31)  kaya
kayata
 32)  padha bisa
wis bisa
 33)  sabun-nggawe
nggawe (saka10) ) sabun
 34)  wis ditemokake
wis ketemu
 35)  pengurangan
réduksi
abang
 36)  merupakan
měrupakan
 37)  asětilasěton
asetilaseton
asetil-aseton
 38)  sabanjuré
terusane
 39)  merupakan36)  bagéan13)  saka10) 
iku kagolong

Tembung kunci
(keywords):
Detlef, Pagel, Giessen, 1992,
DHA, DKG, NADH, pH, pKa, RPE,
abang, aktivasi, alkalin, asam, asetil, aseton, askorbat, berketo, bis, butanal, dehidro, dékomposisi, deuterasi, diketo, dipol, disertasi, energi, enol, evolusi, éléktronik, fisiologis, fluoresensi, fotometri, getaran, gulonat, hidrolisis, infraabang, instabilitas, integral, interpretasi, iso, jaminan, jangkoan, judhul, kalibrasi, karbonat, kawitan, kepunahan, klompok, koefisien, konsentrasi, kristal, momen, mulet, negara, netral, nilai, oksidasi, okso, orde, pacaian, pangukuran, paramagnetik, parameter, pelet, penengah, pita, produk, radikal, reaksi, redoks, redukton, réduksi, résonansi, ringkasan, saponifikasi, siklisasi, solusi, spektro, spektroskopi, spektroskopis, stabil, standar, stok, suhu, tautomerisme, titrasi, wilayah,
Haftungsausschluss
Flag Counter
© drpagel.de Alle Rechte vorbehalten.