Basa Bali / Balinesische Sprache: Kaca lanturang (106) dados anggotan1)  saking disertasi pini2) . Nama tesis punika3) :

PANLITČN ING

RČAKSI SAKING ASAM DEHIDROASKORBAT MIWAH ASAM DIKETO-GULONAT

KANTHI BANTUAN SAKING KOMPUTER-DITULUNG SPEKTROSKOPI INFRAABANG (IA / IR)

(Basa Jerman)

ngajokaken antuk Detlef Pagel ((sane) embas ring desa Hermannstein (Kreis Wetzlar), Jerman)

Gießen (Giessen) 1992

Kaca niki (iki) diketik miwah (iki) dijarwakake dening miwah (iki) sijine menyang Waring Wera Wanua (world wide web) karo murah hati ijin saking penulis © 2014
... unfertiger Entwurf; unready draft; draft ora siap; ...
Alle rot- und grünfarbenen Wörter sind ungeprüft
All red and red colored words are unproofed
106

5 Ringkasan

Dina iki disertasi, uga oksidasi miwah pengurangan saking sistem redoks saking asam askorbat miwah asam dehidroaskorbat kaya hidrolisis dhasar saking asam dehidroaskorbat (DHA) kanggo asam diketogulonat (DKG) wis dianalisis. Kanthi bantuan saking parameter pita sing ditemtokake, spektrum-spektrum standar miwah kalibrasi saking pangukuran-pangukuran infraabang ing substansi-substansi, kang ngandung klompok roncčn H–O miwah C=O, metodologi kanggo mirsani reaksi karo spektroskopi infraabang uga interpretasi wis ngalami akčh owah penting ndhukung.

Ing konteks iki, masalah-masalah saking tautomerisme berketo-enol ing asetilaseton miwah asam (iso-)askorbat wis sinau. Saliyane iku dadi metu, sing nilai-nilai akar kuadrat saking koefisien kepunahan integral saking mode-mode getaran mulet O=C, kang (punika) sebanding kanggo owah-owahan saking momen dipol, mawarni-warni piyambak relatif liwat substitusi saking klompok iketan tanggi. Kedadean saking hidrasi saking klompok-klompok keto wis bisa kanggo nguber dening spektroskopi infraabang ing sebuah molekul prasaja ("butanal"). Karo asam dehidroaskorbat ing solusi, interpretasi adalah isih ambigu amarga saking sawetara efek saking pangaruh silih. Nanging, saking wilayah saking getaran kang ngluwihi H–O miwah O=C, beda-beda jelas wis diproduksi antara bis-DHA wangun kristal miwah DHA wangun pacaian. Tusing ambigu (, ane ) deuterasi saking klompok-klompok HO wis kasil kanggo bis-DHA. Koherensi-koherensi fungsi saking suhu miwah pH karo energi aktivasi ( saking ) 79,3 kJ / mol wis ditemtokake kanggo proses saking saponifikasi DHA. Kanthi bantuan saking ngolah data éléktronik (NDE), nganti telung spektrum infraabang standar, yaiku saking DHA, saking DKG, miwah saking siji liyane zat kaya(ta) redukton, wis bisa kanggo bisa dipisahake saking solusi D2O (/ "baat yeh" ? "yeh baat"). Nilai iki pKa saking produk nggawe sabun (DKG), kang diselidiki dening pH-titrasi miwah (dening) spektroskopi infraabang, cocog karo nilai-nilai pKa, kang dikenal saking asam oksokarboksilat (/ asam oksokarbonat). Evolusi CO2 ing spektrum saking pelet-pelet bisa ditlusuri mančh ing DKG, sing ora dekarboksilasi. Nanging, DKG ( ane ) isih cukup stabil ing konsentrasi-konsentrasi dhuwur ing solusi pada suhu 37°C. Réaksi-réaksi iku dékomposisi DKG wis kabiji kualitatif, kiro-kiro saking solusi-solusi stok saking DKG, uga ing jangkoan pH netral miwah alkalin, kajaba dening spektroskopi infraabang, isih oleh spektrofotometri karo fluoresensi miwah uga karo spektroskopi résonansi paramagnetik éléktron (RPE / EPR). Substansi ruby-abang, (ane) berkembang karo nilai pH dhuwur saking loro, DHA miwah DKG, (ane) ora stabil marang pangaruh-pangaruh saking udhara, bisa magepokan karo proses-proses radikal bebas. Siji sinyal EPR sing (wis) ditemokake, nuduhake radikal R–O.

Iku masalah, kang réduksi miwah oksidasi wis kena pengaruh instabilitas saking DHA miwah DKG. Mulane, konsentrasi-konsentrasi ekimolar saking NADH nyuda mung ora lengkap DHA iku ing sawetara pH fisiologis amarga tambahan saponifikasi ( saking ) DHA. Sama bener karo réduksi-réduksi dening zat-zat, ane ngandhut klompok H–S, kanggo wis ketemu reaksi orde nyoto, sama dening saponifikasi ( saking ) DHA. Nanging, satu negara penengah, sing tindakake reaksi réduksi nyata saking DHA, wis mbuktekaken IA-spektroskopis dening reaksi karo klompok H–S. Beda-beda jelas IA-spektroskopis wis ditemokaké ing reaksi-reaksi oksidasi antara turunan-turunan sing ora bisa utawa bisa saking siklisasi C(6)–O–C(3).

Nota:
Bill:
Sinonim-sinonim ing basa Bali:
Synonyme in balinesischer Sprache:
 1)  punika bagian
dados bagian
dados anggotan
 2)  pini
simalu
kawitan
 3)  nama ... punika
wasta ... punika
... mawasta

Omong sereg
Tusing sereg

(keywords):
Detlef, Pagel, Giessen, 1992,
DHA, DKG, NADH, pH, pKa, RPE,
abang, aktivasi, alkalin, asam, asetil, aseton, askorbat, berketo, bis, butanal, dehidro, dékomposisi, deuterasi, diketo, dipol, disertasi, energi, enol, evolusi, éléktronik, fisiologis, fluoresensi, fotometri, getaran, gulonat, hidrolisis, infraabang, instabilitas, integral, interpretasi, iso, jaminan, jangkoan, judhul, kalibrasi, karbonat, kawitan, kepunahan, klompok, koefisien, konsentrasi, kristal, momen, mulet, negara, netral, nilai, oksidasi, okso, orde, pacaian, pangukuran, paramagnetik, parameter, pelet, penengah, pita, produk, radikal, reaksi, redoks, redukton, réduksi, résonansi, ringkasan, saponifikasi, siklisasi, solusi, spektro, spektroskopi, spektroskopis, stabil, standar, stok, suhu, tautomerisme, titrasi, wilayah,
Haftungsausschluss
Flag Counter
© drpagel.de Alle Rechte vorbehalten.